![]() |
Mantar Soslu Bonfile Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 45 Kişi Sayısı: 6 |
Mantar Soslu Bonfile Hazırlama Süresi: 15
Pişirme Süresi: 45 Kişi Sayısı: 6 Malzemesi: 6 adet dana bonfile 2 su bardağı mantar 4 adet patates 6 dal yeşil soğan 2 yemek kaşığı yeşil zeytin (kıyılmış) 1 çay kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı nişasta 5 yemek kaşığı sıvıyağı 1 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış) Yarım limonun suyu Karabiber Tuz Tarifi: • Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. • Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağı koyup, etleri iki taraflı çevirerek kızartın. • Etleri kenara alın. • Tavanın içine tekrar yağ ilave edin. • Suda bekleyen kıyılmış mantarları tavaya atıp, tuz, karabiber ilave edip, mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin. • İri iri doğradığınız yeşil soğanları ilave edip, kavurun. • Kıyılmış dereotu, doğranmış yeşil zeytin ve hardal koyup iyice karıştırın. • Nişastayı un serper gibi mantarların üzerine serpiştirin. • Üstüne 3 bardak sıcak su koyun, kaynatıp süzün. • Kaynayınca biftekleri ilave edin. • Kısık ateşte 45 dakika pişirip servis tabağına biftekleri alın. • Patatesleri soyun, kibrit çöpü şeklinde doğrayıp kızgın yağda kızartın. • Kağıt havlu üstünde fazla yağını alın. • Mantarlı sosu etin üstüne kaşıkla yerleştirip kenarlarına patates kızartması ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.