Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hazırlama, ispanaklı, kişi, pişirme, sayısı, süresi, tavuk

İspanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 |

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 |



Ispanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20
Pişirme Süresi: 35
Kişi Sayısı: 8

Malzemesi:
3 adet tavuk göğüs eti Yarım demet ıspanak 2 yemek kaşığı un 2 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı sıvıyağı Karabiber Tuz

Tarifi:
• Ispanağı yıkayın
• Süzüp, küçük küçük doğrayın
• Tavaya sıvıyağı, ıspanağı ve rendelenmiş soğanı koyup kavurun
• 2 yemek kaşığı un ve tuz koyup bekletin
• Tavuk göğüslerini döverek inceltip, yan yana dizin ve karabiber serpiştirin
• Ortalarına hazırladığınz ıspanaklı harcı koyun ve rulo yapıp alüminyum folyoya sarın
• 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin
• Fırından çıkardığınız rulo şeklindeki etleri dilimleyin
• Pilav üstüne yerleştirip üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek servise sunun _________________________________

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 |

Eski 09-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 |



Ispanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 15
Pişirme Süresi: 20
Kişi Sayısı: 6

Malzemesi:
4 adet tavuk göğüs eti 2 adet havuç 1 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yemek kaşığı sıvıyağ Karabiber Tuz Ispanak püresi için: 1 demet ıspanak 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş) 1 yemek kaşığı margarin 1 su bardağı süt 1 tutam tuz

Tarifi:
• Ispanakların köklerini ayırıp, bir süre tuzlu suda bekletin
• Süzdürüp, bol suda yıkayıp, ayıklayın
• Tuz serpip ovalayarak ıspanağı yumuşatın ve blenderda ıspanağı iyice ezin
• Tavada margarinle birlikte unu sararıncaya kadar kavurun
• Ispanağı ve sütü ilave edip, karıştırarak bir taşım kaynatın
• Rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ekleyip ocağı kapatın
• Tavuğu ve havucu uzun parmak şeklinde doğrayın
• Tavaya sıvıyağı koyun
• 2 diş sarmısakla beraber rendelenmiş soğanı ilave edip, karıştırın
• Doğradığınız tavuk ve havucu da ekleyin
• Soya sosu ve mısır nişastası gezdirip, 2 dakika karıştırın
• Hazırladığınız kremalı ıspanak püresini servis tabağına alıp, tavukları üstüne yerleştirin
• Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

İspanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 |

Eski 09-05-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 |



Ispanaklı Tavuk Sarma Hazırlama Süresi: 10
Pişirme Süresi: 15
Kişi Sayısı: 4

Malzemesi:
2 adet tavuk göğüs eti 2 su bardağı ıspanak (kıyılmış) 1 adet orta boy kuru soğan 3 yemek kaşığı sıvıyağ Karabiber Tuz

Tarifi:
• Tavla zarı formunda doğradığınız soğanları bir tavada ıspanaklarla kavurup, karabiber ve tuz ilave edin
• Tavuk göğüslerini merdane yardımıyla inceltin, içlerine hazırladığınız ıspanaklı harcı koyup, eti rulo şeklinde sarın
• Uç kısımlarını kürdanla tutturun
• Teflon tavada çift taraflı kızartın
• Dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.