![]() |
İspanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 | |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 |Ispanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 3 adet tavuk göğüs eti Yarım demet ıspanak 2 yemek kaşığı un 2 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı sıvıyağı Karabiber Tuz Tarifi: • Ispanağı yıkayın ![]() • Süzüp, küçük küçük doğrayın ![]() • Tavaya sıvıyağı, ıspanağı ve rendelenmiş soğanı koyup kavurun ![]() • 2 yemek kaşığı un ve tuz koyup bekletin ![]() • Tavuk göğüslerini döverek inceltip, yan yana dizin ve karabiber serpiştirin ![]() • Ortalarına hazırladığınz ıspanaklı harcı koyun ve rulo yapıp alüminyum folyoya sarın ![]() • 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin ![]() • Fırından çıkardığınız rulo şeklindeki etleri dilimleyin ![]() • Pilav üstüne yerleştirip üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 | |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 |Ispanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6 Malzemesi: 4 adet tavuk göğüs eti 2 adet havuç 1 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yemek kaşığı sıvıyağ Karabiber Tuz Ispanak püresi için: 1 demet ıspanak 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş) 1 yemek kaşığı margarin 1 su bardağı süt 1 tutam tuz Tarifi: • Ispanakların köklerini ayırıp, bir süre tuzlu suda bekletin ![]() • Süzdürüp, bol suda yıkayıp, ayıklayın ![]() • Tuz serpip ovalayarak ıspanağı yumuşatın ve blenderda ıspanağı iyice ezin ![]() • Tavada margarinle birlikte unu sararıncaya kadar kavurun ![]() • Ispanağı ve sütü ilave edip, karıştırarak bir taşım kaynatın ![]() • Rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ekleyip ocağı kapatın ![]() • Tavuğu ve havucu uzun parmak şeklinde doğrayın ![]() • Tavaya sıvıyağı koyun ![]() • 2 diş sarmısakla beraber rendelenmiş soğanı ilave edip, karıştırın ![]() • Doğradığınız tavuk ve havucu da ekleyin ![]() • Soya sosu ve mısır nişastası gezdirip, 2 dakika karıştırın ![]() • Hazırladığınız kremalı ıspanak püresini servis tabağına alıp, tavukları üstüne yerleştirin ![]() • Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İspanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 | |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 |Ispanaklı Tavuk Sarma Hazırlama Süresi: 10 Pişirme Süresi: 15 Kişi Sayısı: 4 Malzemesi: 2 adet tavuk göğüs eti 2 su bardağı ıspanak (kıyılmış) 1 adet orta boy kuru soğan 3 yemek kaşığı sıvıyağ Karabiber Tuz Tarifi: • Tavla zarı formunda doğradığınız soğanları bir tavada ıspanaklarla kavurup, karabiber ve tuz ilave edin ![]() • Tavuk göğüslerini merdane yardımıyla inceltin, içlerine hazırladığınız ıspanaklı harcı koyup, eti rulo şeklinde sarın ![]() • Uç kısımlarını kürdanla tutturun ![]() • Teflon tavada çift taraflı kızartın ![]() • Dilimleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|