ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İspanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 | (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708331)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:58 AM

İspanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 |
 
Ispanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20
Pişirme Süresi: 35
Kişi Sayısı: 8

Malzemesi:
3 adet tavuk göğüs eti Yarım demet ıspanak 2 yemek kaşığı un 2 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı sıvıyağı Karabiber Tuz

Tarifi:
• Ispanağı yıkayın.
• Süzüp, küçük küçük doğrayın.
• Tavaya sıvıyağı, ıspanağı ve rendelenmiş soğanı koyup kavurun.
• 2 yemek kaşığı un ve tuz koyup bekletin.
• Tavuk göğüslerini döverek inceltip, yan yana dizin ve karabiber serpiştirin.
• Ortalarına hazırladığınz ıspanaklı harcı koyun ve rulo yapıp alüminyum folyoya sarın.
• 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
• Fırından çıkardığınız rulo şeklindeki etleri dilimleyin.
• Pilav üstüne yerleştirip üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek servise sunun. _________________________________

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:58 AM

İspanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 |
 
Ispanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 15
Pişirme Süresi: 20
Kişi Sayısı: 6

Malzemesi:
4 adet tavuk göğüs eti 2 adet havuç 1 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yemek kaşığı sıvıyağ Karabiber Tuz Ispanak püresi için: 1 demet ıspanak 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş) 1 yemek kaşığı margarin 1 su bardağı süt 1 tutam tuz

Tarifi:
• Ispanakların köklerini ayırıp, bir süre tuzlu suda bekletin.
• Süzdürüp, bol suda yıkayıp, ayıklayın.
• Tuz serpip ovalayarak ıspanağı yumuşatın ve blenderda ıspanağı iyice ezin.
• Tavada margarinle birlikte unu sararıncaya kadar kavurun.
• Ispanağı ve sütü ilave edip, karıştırarak bir taşım kaynatın.
• Rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ekleyip ocağı kapatın.
• Tavuğu ve havucu uzun parmak şeklinde doğrayın.
• Tavaya sıvıyağı koyun.
• 2 diş sarmısakla beraber rendelenmiş soğanı ilave edip, karıştırın.
• Doğradığınız tavuk ve havucu da ekleyin.
• Soya sosu ve mısır nişastası gezdirip, 2 dakika karıştırın.
• Hazırladığınız kremalı ıspanak püresini servis tabağına alıp, tavukları üstüne yerleştirin.
• Sıcak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:58 AM

İspanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 |
 
Ispanaklı Tavuk Sarma Hazırlama Süresi: 10
Pişirme Süresi: 15
Kişi Sayısı: 4

Malzemesi:
2 adet tavuk göğüs eti 2 su bardağı ıspanak (kıyılmış) 1 adet orta boy kuru soğan 3 yemek kaşığı sıvıyağ Karabiber Tuz

Tarifi:
• Tavla zarı formunda doğradığınız soğanları bir tavada ıspanaklarla kavurup, karabiber ve tuz ilave edin.
• Tavuk göğüslerini merdane yardımıyla inceltin, içlerine hazırladığınız ıspanaklı harcı koyup, eti rulo şeklinde sarın.
• Uç kısımlarını kürdanla tutturun.
• Teflon tavada çift taraflı kızartın.
• Dilimleyip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.