![]() |
İspanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 |
Ispanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20
Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 3 adet tavuk göğüs eti Yarım demet ıspanak 2 yemek kaşığı un 2 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı sıvıyağı Karabiber Tuz Tarifi: • Ispanağı yıkayın. • Süzüp, küçük küçük doğrayın. • Tavaya sıvıyağı, ıspanağı ve rendelenmiş soğanı koyup kavurun. • 2 yemek kaşığı un ve tuz koyup bekletin. • Tavuk göğüslerini döverek inceltip, yan yana dizin ve karabiber serpiştirin. • Ortalarına hazırladığınz ıspanaklı harcı koyun ve rulo yapıp alüminyum folyoya sarın. • 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin. • Fırından çıkardığınız rulo şeklindeki etleri dilimleyin. • Pilav üstüne yerleştirip üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek servise sunun. _________________________________ |
İspanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 |
Ispanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 15
Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6 Malzemesi: 4 adet tavuk göğüs eti 2 adet havuç 1 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yemek kaşığı sıvıyağ Karabiber Tuz Ispanak püresi için: 1 demet ıspanak 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş) 1 yemek kaşığı margarin 1 su bardağı süt 1 tutam tuz Tarifi: • Ispanakların köklerini ayırıp, bir süre tuzlu suda bekletin. • Süzdürüp, bol suda yıkayıp, ayıklayın. • Tuz serpip ovalayarak ıspanağı yumuşatın ve blenderda ıspanağı iyice ezin. • Tavada margarinle birlikte unu sararıncaya kadar kavurun. • Ispanağı ve sütü ilave edip, karıştırarak bir taşım kaynatın. • Rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ekleyip ocağı kapatın. • Tavuğu ve havucu uzun parmak şeklinde doğrayın. • Tavaya sıvıyağı koyun. • 2 diş sarmısakla beraber rendelenmiş soğanı ilave edip, karıştırın. • Doğradığınız tavuk ve havucu da ekleyin. • Soya sosu ve mısır nişastası gezdirip, 2 dakika karıştırın. • Hazırladığınız kremalı ıspanak püresini servis tabağına alıp, tavukları üstüne yerleştirin. • Sıcak servis yapın. |
İspanaklı Tavuk Hazırlama Süresi: 20 Pişirme Süresi: 35 Kişi Sayısı: 8 |
Ispanaklı Tavuk Sarma Hazırlama Süresi: 10
Pişirme Süresi: 15 Kişi Sayısı: 4 Malzemesi: 2 adet tavuk göğüs eti 2 su bardağı ıspanak (kıyılmış) 1 adet orta boy kuru soğan 3 yemek kaşığı sıvıyağ Karabiber Tuz Tarifi: • Tavla zarı formunda doğradığınız soğanları bir tavada ıspanaklarla kavurup, karabiber ve tuz ilave edin. • Tavuk göğüslerini merdane yardımıyla inceltin, içlerine hazırladığınız ıspanaklı harcı koyup, eti rulo şeklinde sarın. • Uç kısımlarını kürdanla tutturun. • Teflon tavada çift taraflı kızartın. • Dilimleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.