Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
selanik, usulü, yoğurtlu

Selanik Usulü Yoğurtlu Et

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Selanik Usulü Yoğurtlu Et





Selanik Usulü Yoğurtlu et

Malzemeler:
1 kg kuzu eti (mevsiminde oğlak eti),
yarım kg süzme yoğurt,
3 yemek kaşığı un,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
2 adet yumurta,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1 çay kaşığı karabiber,
10 adet tane karabiber,
2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Kuşbaşı doğranmış kuzu etleri sızma zeytinyağı, kekik, tuz ve karabiberler ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir Pişen etlerin suyu süzülür Diğer tarafta ezilen süzme yoğurt, yumurta ve un karışımına 1 su bardağı da et suyu eklenir ve iyice karıştırılır Bu karışım etlerin üzerini kaplayacak şekilde yayılır Kapak kapatılarak 10 dakika pişirilir Üzerine de kırmızı pul biber serpilir ve sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.