ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Selanik Usulü Yoğurtlu Et (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708296)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:04 AM

Selanik Usulü Yoğurtlu Et
 


Selanik Usulü Yoğurtlu et

Malzemeler:
1 kg kuzu eti (mevsiminde oğlak eti),
yarım kg süzme yoğurt,
3 yemek kaşığı un,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
2 adet yumurta,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1 çay kaşığı karabiber,
10 adet tane karabiber,
2 çay kaşığı tuz.

Hazırlanışı:
Kuşbaşı doğranmış kuzu etleri sızma zeytinyağı, kekik, tuz ve karabiberler ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen etlerin suyu süzülür. Diğer tarafta ezilen süzme yoğurt, yumurta ve un karışımına 1 su bardağı da et suyu eklenir ve iyice karıştırılır. Bu karışım etlerin üzerini kaplayacak şekilde yayılır. Kapak kapatılarak 10 dakika pişirilir. Üzerine de kırmızı pul biber serpilir ve sıcak olarak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.