Karnıbahar Musakka Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnıbahar Musakka TarifiMalzemeler Karnıbahar Musakka(4 kişilik) * 1 orta boy karnıbahar * 250 gram yağsız kıyma * 1 orta boy soğan * 2 yemek kaşığı margarin * 1 çorba kaşığı salça * 2 domates * Tuz Yapılışı: Karnıbahar Musakka Karnıbahar Musakka 1 - Karmbaharın saplarını kesin,çiçekleri dağıtmadan ayırın Tuzlu suda 10 dakika haşlayın,soğutun![]() 2 - Kıymayı çelik tencerenizde soğan ve margarinle suyunu çekinceye kadar kavurun Ayrı bir kabaalın Sonra karnıbaharı çiçek kısmı yukarıyagelecek şekilde tencereye dizin ![]() 3 - Kıymayı üzerine dökün Domatesleri üzerinekoyun En kısık alevde (yarımda da az) 20-25dakika pişirin,10 dakika dinlendirin |
|
|
|