![]() |
Pırasa Kerevizli Terbiyeli Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pırasa Kerevizli Terbiyeli TarifiMalzemeler ![]() * l kg pırasa (beyaz kısımları yarım parmak kalınlığında dilimlenmiş) * 250 gr kereviz kökü(yarım ay şeklinde kesilmiş) * 100 gr koyun döşü(kuşbaşı doğranmış) * l orta boy soğan(küçük doğranmış) * 3 çorba kaşığı Sana * l,5 su bardağı su(veya et suyu) * Tuz TERBİYESİ: * l yumurta * 1/4 limonun suyu * 1/4 su bardağı * pırasa suyu Yapılışı: PIRASA KEREVİZLİ TERBİYELİ PIRASA KEREVİZLİ TERBİYELİ: 1 ![]() ateşte pişmeye bırakın ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() servis yapın ![]() PÜF NOKTASI: Terbiyeyi yemeğe katmadan önce yemeğin suyundan biraz terbiyeye katın;sonra terbiyeyi çatalla çırpıp azar azar yemeğe konan bu terbiyenin kesilmesini önler •Kereviz kökünün kararmaması için,kabuğunu kalın soyun limonlu suda bekletin |
![]() |
![]() |
|