ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pırasa Kerevizli Terbiyeli Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708266)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:09 AM

Pırasa Kerevizli Terbiyeli Tarifi
 
Malzemeler.
* l kg pırasa (beyaz kısımları yarım parmak kalınlığında dilimlenmiş)
* 250 gr kereviz kökü(yarım ay şeklinde kesilmiş)
* 100 gr koyun döşü(kuşbaşı doğranmış)
* l orta boy soğan(küçük doğranmış)
* 3 çorba kaşığı Sana
* l,5 su bardağı su(veya et suyu)
* Tuz

TERBİYESİ:

* l yumurta
* 1/4 limonun suyu
* 1/4 su bardağı
* pırasa suyu

Yapılışı:
PIRASA KEREVİZLİ TERBİYELİ

PIRASA KEREVİZLİ TERBİYELİ:
1. Bir tencereye;Sana,soğan ve eti koyarak,et ve soğanlar sularını salıp tekrar çekinceye kadar orta ateşte arada bir karıştırarak 20-30 dakika pişirin;sonra etlere su(veya et suyu)ile tuz katarak tencerenin kapağını kapatın;l saat kısık
ateşte pişmeye bırakın.Suyunu pişerken kontrol edin.
2. Tencereye; pırasa ile kereviz kökünü koyarak, bunlar iyice pişene kadar orta kuvvetteki ateşte yaklaşık l saat pişirin.Tencerenin içinden yarım su bardağı kadar suyunu alın ve bir tarafa bırakın.
3. Sonra,bir kaseye; yumurta ile limon suyunu koyarak,üç-beş defa çırptıktan sonra,buna azar azar olmak üzere çeyrek su bardağı pırasanın suyunu katın;iyice karıştırın.Bu terbiyeyi, pişmekte olan pırasalara katıp,2-3 taşım kaynatıp
servis yapın.

PÜF NOKTASI:

Terbiyeyi yemeğe katmadan önce yemeğin suyundan biraz terbiyeye katın;sonra terbiyeyi çatalla çırpıp azar azar yemeğe konan bu terbiyenin
kesilmesini önler •Kereviz kökünün kararmaması için,kabuğunu kalın soyun limonlu suda bekletin


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.