09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köfteli Kabak Karniyarik
Malzemeler;
5-6 adet yemeklik orta boy kabak
1,5 cay bardagi haslanmis pirinc
Yarim demet dereotu
Yarim demet Maydanoz
300gr kiyma
4 dis sarmisak
5 adet sivri biber
Yarim cay bardagi siviyag
1 corba kasigi karisik salca(tepeleme,domates,biber)
1-2 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi karabiber
YAPILISI:
- Once kabaklarin kabuklarini soyup boyuna 2 esit parcaya bolelim
Cekirdekli kismini tatli kasigi ile cikartalim,kabuklarini kirmamaya dikkat edelim Kabaklari hafif yumusayana kadar haslayalim
- Ayri bir kapta pirincimizi 3 cay bardagi su ile haslayip suyunu cektirelim
Pirinci,ince kiyilmis dereotu ve maydanoz,tuzu ,baharatlari,dovülmüs sarmisak,rendelenmis sogan ilave ederek yoguralim
- Kabaklarin büyüklügüne gore uygun sekilde uzun kofteler yapalim
Kabaklari genisce bir tencereye veya bir firin kabina alalim ve hazirladigimiz kofteleri iclerine yerlestirelim
- Salcayi,siviyagi ve kabaklari hasladigimiz suyu da güzelce karistiralim
Bu karisimi kabaklarin üzerine dokelim Agir ateste yemegimizi pisirelim Kofteler pistiginde yemegimiz hazir demektir 200c lik firin isisi yeterli
AFIYETLER OLSUNNN!!!!
|
|
|