ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Köfteli Kabak Karniyarik (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708254)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:11 AM

Köfteli Kabak Karniyarik
 
  • KOFTELI KABAK KARNIYARIK
Malzemeler;
5-6 adet yemeklik orta boy kabak
1,5 cay bardagi haslanmis pirinc
Yarim demet dereotu
Yarim demet Maydanoz
300gr kiyma
4 dis sarmisak
5 adet sivri biber
Yarim cay bardagi siviyag
1 corba kasigi karisik salca(tepeleme,domates,biber)
1-2 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi karabiber
YAPILISI:
  • Once kabaklarin kabuklarini soyup boyuna 2 esit parcaya bolelim.Cekirdekli kismini tatli kasigi ile cikartalim,kabuklarini kirmamaya dikkat edelim.Kabaklari hafif yumusayana kadar haslayalim.
  • Ayri bir kapta pirincimizi 3 cay bardagi su ile haslayip suyunu cektirelim.Pirinci,ince kiyilmis dereotu ve maydanoz,tuzu ,baharatlari,dovülmüs sarmisak,rendelenmis sogan ilave ederek yoguralim.
  • Kabaklarin büyüklügüne gore uygun sekilde uzun kofteler yapalim.Kabaklari genisce bir tencereye veya bir firin kabina alalim ve hazirladigimiz kofteleri iclerine yerlestirelim.
  • Salcayi,siviyagi ve kabaklari hasladigimiz suyu da güzelce karistiralim.Bu karisimi kabaklarin üzerine dokelim.Agir ateste yemegimizi pisirelim.Kofteler pistiginde yemegimiz hazir demektir.200c lik firin isisi yeterli..
AFIYETLER OLSUNNN!!!!


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.