Kuzu Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu GüveçKUZU GÜVEÇ TARİFİ 1 kilo kuzu eti (kuşbaşı) 4 kaşık margarin 4 adet patates 3 adet domates 2 demet dereotu 1 adet kırmızı biber 2 demet taze soğan 6 diş sarımsak karabiber defneyaprağı tuz 2 adet soğan YAPILIŞI:Bir tepsi içine yıkanmış etler konur içine margarin, soyulup iri parçalara ayrılmış patates, ayıklanıp dörde bölünmüş soğanlar uzun uzun kesilmiş taze soğanlar, kabukları soyulup küçük parçalara doğranmış domates, ince kıyılmış dereotu, biraz tuz, 1 kaşık karabiber, kırmızıbiber, ezilmiş sarımsaklar ve birkaç yaprak defne konur Harmanlanıp iyice karıştırılır Bütün malzeme yayvan bir toprak tencereye ( güvece) doldurulur Bir fincan su katılır fırına sürülür Güvecin 3 saat fırında kalması gerekmektedir Sıcak halde güveçle birlikte servis yapılır
|
|
|
|