Bulgur Pilavlı Yahni Hazırlama Süresi: 30 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgur Pilavlı Yahni Hazırlama Süresi: 30 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8Bulgur Pilavlı Yahni Hazırlama Süresi: 30 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 1 kg kuzu akciğeri 6 diş sarmısak 4 adet kuru soğan 4 adet yeşil biber 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz Bulgur pilavı için: 2 su bardağı bulgur 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı margarin Karabiber TuzTarifi: • Zar şeklinde doğradığınız soğanları margarinle pembeleşene kadar kavurun ![]() • Domates salçası ilave edip 2-3 dakika karıştırın ![]() • Üstüne bulgurları atıp 4-5 dakika kavurun ![]() • Karabiber, tuz ve 3 bardak su koyup kısık ateşte pişirin ![]() • Kuzu akciğerini zar şeklinde doğrayın, yıkayıp süzün ![]() • Tencereye 1 kaşık margarin ve ciğerleri atın, suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin ![]() • İçine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ilave edip kavurun ![]() • Salça, ezilmiş sarmısak, karabiber ve tuz atıp karıştırın ![]() • İnce doğradığınız yeşil biberleri de ilave edip üstünü kapatacak kadar su koyun, 40 dakika pişirin ![]() • Bulgur pilavıyla servis yapın ![]() • Yemekçinin notu: Yahniye böbrek, karaciğer ve yürek de koyabilirsiniz
|
|
|
|