![]() |
Bulgur Pilavlı Yahni Hazırlama Süresi: 30 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8
Bulgur Pilavlı Yahni Hazırlama Süresi: 30
Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 1 kg. kuzu akciğeri 6 diş sarmısak 4 adet kuru soğan 4 adet yeşil biber 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz Bulgur pilavı için: 2 su bardağı bulgur 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz Tarifi: • Zar şeklinde doğradığınız soğanları margarinle pembeleşene kadar kavurun. • Domates salçası ilave edip 2-3 dakika karıştırın. • Üstüne bulgurları atıp 4-5 dakika kavurun. • Karabiber, tuz ve 3 bardak su koyup kısık ateşte pişirin. • Kuzu akciğerini zar şeklinde doğrayın, yıkayıp süzün. • Tencereye 1 kaşık margarin ve ciğerleri atın, suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin. • İçine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ilave edip kavurun. • Salça, ezilmiş sarmısak, karabiber ve tuz atıp karıştırın. • İnce doğradığınız yeşil biberleri de ilave edip üstünü kapatacak kadar su koyun, 40 dakika pişirin. • Bulgur pilavıyla servis yapın. • Yemekçinin notu: Yahniye böbrek, karaciğer ve yürek de koyabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.