ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Bulgur Pilavlı Yahni Hazırlama Süresi: 30 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708212)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:18 AM

Bulgur Pilavlı Yahni Hazırlama Süresi: 30 Pişirme Süresi: 60 Kişi Sayısı: 8
 
Bulgur Pilavlı Yahni Hazırlama Süresi: 30
Pişirme Süresi: 60
Kişi Sayısı: 8

Malzemesi:
1 kg. kuzu akciğeri 6 diş sarmısak 4 adet kuru soğan 4 adet yeşil biber 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz Bulgur pilavı için: 2 su bardağı bulgur 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı margarin Karabiber Tuz

Tarifi:
• Zar şeklinde doğradığınız soğanları margarinle pembeleşene kadar kavurun.
• Domates salçası ilave edip 2-3 dakika karıştırın.
• Üstüne bulgurları atıp 4-5 dakika kavurun.
• Karabiber, tuz ve 3 bardak su koyup kısık ateşte pişirin.
• Kuzu akciğerini zar şeklinde doğrayın, yıkayıp süzün.
• Tencereye 1 kaşık margarin ve ciğerleri atın, suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin.
• İçine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ilave edip kavurun.
• Salça, ezilmiş sarmısak, karabiber ve tuz atıp karıştırın.
• İnce doğradığınız yeşil biberleri de ilave edip üstünü kapatacak kadar su koyun, 40 dakika pişirin.
• Bulgur pilavıyla servis yapın.
• Yemekçinin notu: Yahniye böbrek, karaciğer ve yürek de koyabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.