Selanik Kavurma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Selanik KavurmaMalzemeler : 1 kg az yağlı kuzu eti 1/2 kg mantar 1 büyük baş soğan 1/2 demet dereotu 1 orta boy yoğurt 2 diş sarımsak 1 y kaşığı donmuş mısır 1 orta boy havuç 1 yemek kaşığı margarin tuz,karabiber,kekik--- Et Yemekleri ---- şelale kebap Çiçek Sosis SELANİK KAVURMA Biberli biftek Beşamelli Nuar Alinazik Hazırlanışı : Soğanları ve havuçları küp şeklinde doğrayın,margarini orta boy bir tencerede eritip havuç ve soğanları ekleyin, soğanlar pembeleşince halka kalka doğradığınız mantarlarıda ekleyerek 3-4 dakika daha malzemeleri kavurun, daha sonra etleri tencereye katın ve 5 dadika daha karıştırmaya devam edin, tuz, karabiber ve kekiği ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun, 1 bardak su ve 1 kaşık mısırı ekleyerek tencerenin ağzını kapatın, et suyunu çekince ve etler piştiğinde yemeğin altını kapatın (Etin sertlik durumuna göre 1/2 bardak ılık su ekleyebilirsiniz) Diğer tarafta sarmısaklı yoğurt hazırlayın ve servis yapacağınız tabağın içine 4 kaşık sarmısaklı yoğurttan koyun,daha sonra tencereden 3 kaşık kavurmayı yoğurt bulunan tabağa ilave edin, etlerin üzerinede ince ince doğradığınız dereotlarını serpiştirin Yemeğimiz servise hazırdır AFİYET OLSUN
|
|
|
|