ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Selanik Kavurma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708159)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:27 AM

Selanik Kavurma
 
Malzemeler :
. 1 kg az yağlı kuzu eti
. 1/2 kg mantar
. 1 büyük baş soğan
. 1/2 demet dereotu
. 1 orta boy yoğurt
. 2 diş sarımsak
. 1 y. kaşığı donmuş mısır
. 1 orta boy havuç
. 1 yemek kaşığı margarin
. tuz,karabiber,kekik



--- Et Yemekleri ---- şelale kebap Çiçek Sosis SELANİK KAVURMA Biberli biftek Beşamelli Nuar Alinazik
Hazırlanışı :

Soğanları ve havuçları küp şeklinde doğrayın,margarini orta boy bir tencerede eritip havuç ve soğanları ekleyin, soğanlar pembeleşince halka kalka doğradığınız mantarlarıda ekleyerek 3-4 dakika daha malzemeleri kavurun, daha sonra etleri tencereye katın ve 5 dadika daha karıştırmaya devam edin, tuz, karabiber ve kekiği ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun, 1 bardak su ve 1 kaşık mısırı ekleyerek tencerenin ağzını kapatın, et suyunu çekince ve etler piştiğinde yemeğin altını kapatın.(Etin sertlik durumuna göre 1/2 bardak ılık su ekleyebilirsiniz).

Diğer tarafta sarmısaklı yoğurt hazırlayın ve servis yapacağınız tabağın içine 4 kaşık sarmısaklı yoğurttan koyun,daha sonra tencereden 3 kaşık kavurmayı yoğurt bulunan tabağa ilave edin, etlerin üzerinede ince ince doğradığınız dereotlarını serpiştirin.Yemeğimiz servise hazırdır.
AFİYET OLSUN.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.