![]() |
Selanik Kavurma
Malzemeler :
. 1 kg az yağlı kuzu eti . 1/2 kg mantar . 1 büyük baş soğan . 1/2 demet dereotu . 1 orta boy yoğurt . 2 diş sarımsak . 1 y. kaşığı donmuş mısır . 1 orta boy havuç . 1 yemek kaşığı margarin . tuz,karabiber,kekik --- Et Yemekleri ---- şelale kebap Çiçek Sosis SELANİK KAVURMA Biberli biftek Beşamelli Nuar Alinazik Hazırlanışı : Soğanları ve havuçları küp şeklinde doğrayın,margarini orta boy bir tencerede eritip havuç ve soğanları ekleyin, soğanlar pembeleşince halka kalka doğradığınız mantarlarıda ekleyerek 3-4 dakika daha malzemeleri kavurun, daha sonra etleri tencereye katın ve 5 dadika daha karıştırmaya devam edin, tuz, karabiber ve kekiği ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun, 1 bardak su ve 1 kaşık mısırı ekleyerek tencerenin ağzını kapatın, et suyunu çekince ve etler piştiğinde yemeğin altını kapatın.(Etin sertlik durumuna göre 1/2 bardak ılık su ekleyebilirsiniz). Diğer tarafta sarmısaklı yoğurt hazırlayın ve servis yapacağınız tabağın içine 4 kaşık sarmısaklı yoğurttan koyun,daha sonra tencereden 3 kaşık kavurmayı yoğurt bulunan tabağa ilave edin, etlerin üzerinede ince ince doğradığınız dereotlarını serpiştirin.Yemeğimiz servise hazırdır. AFİYET OLSUN. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.