Güveçte Mantarlı Kusbaşı Et |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Mantarlı Kusbaşı EtGüveçte Mantarlı Kusbaşı Et =MALZEMELER = 1 5 kilogram Kusbasi et 5 adet Yagsiz dana "bacon" 60 gram Tereyagi 20 tane Arpacik sogani 6 dis Sarmisak ezilmis 1 adet Kirmizi büyük biber 350 ml Et suyu 300 gram Küçük mantar ==HAZIRLANIŞI= Bacon`i tavada kitir hale gelene kadar kizartin Mutfak havlusunun üzerine alarak dinlendirin 2 çorba kasigi yagda sogan, sarmisak ve kirmizi biberleri soganlar pembelesinceye kadar çevirip, ardindan tavadan alin 2çorba kasigi yagi tencereye koyun; etlerin her tarafi kizarip suyunu çekene kadar pisirin Sonra kurutulmus domatesleri ve et suyunu ekleyin - tencerenin agzi kapali olarak 45 dakika pisirin Ardindan sogan karisimini ekleyin 30 dakika daha pisirin Servisten 15 dakika önce küçük mantarlar ile 1-2 damla tabasco`yu da ilave edip kisik ateste tutun Baconlarla birlikte servis yapiniz ![]() |
|
|
|