ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Güveçte Mantarlı Kusbaşı Et (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=708132)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:32 AM

Güveçte Mantarlı Kusbaşı Et
 

Güveçte Mantarlı Kusbaşı Et

=MALZEMELER =

1.5 kilogram Kusbasi et

5 adet Yagsiz dana "bacon"

60 gram Tereyagi

20 tane Arpacik sogani

6 dis Sarmisak ezilmis

1 adet Kirmizi büyük biber

350 ml. Et suyu

300 gram Küçük mantar

==HAZIRLANIŞI=

Bacon`i tavada kitir hale gelene kadar kizartin. Mutfak havlusunun üzerine

alarak dinlendirin. 2 çorba kasigi yagda sogan, sarmisak ve kirmizi

biberleri soganlar pembelesinceye kadar çevirip, ardindan tavadan alin. 2

çorba kasigi yagi tencereye koyun; etlerin her tarafi kizarip suyunu çekene

kadar pisirin. Sonra kurutulmus domatesleri ve et suyunu

ekleyin - tencerenin agzi kapali olarak 45 dakika pisirin. Ardindan sogan

karisimini ekleyin 30 dakika daha pisirin. Servisten 15 dakika önce küçük

mantarlar ile 1-2 damla tabasco`yu da ilave edip kisik ateste tutun.

Baconlarla birlikte servis yapiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.