Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
garnitürçevirmeler, yemede

Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-Çevirmeler

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-Çevirmeler



Çevirmeler
Çevirilerek, kızartılarak pişirilen etlerin yanına garnitür olarak en çok kızarmış patates ve pilav gider Yine karnabahar, brokoli, havuç gibi sebzeler de bu yemeklere yakışacaktır

Graten Dofinua usulü patates

Mlz:
1 kg patates
150 gr kaşarpeyniri
2 diş sarmısak
6 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
5 çay bardağı süt
3 fincan krema
Tuz, karabiber
Muskad cevizi

Bir kabın içine yumurtaları kırın ve üzerine tuz, biber ve hindistan cevizi (muskad) ekin Bir telle yumurtaları bir dakika çırptıktan sonra süt, krema ilave edip karıştırın Daha sonra karışımı bir süzgeçten geçirin Büyükçe bir fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın Patatesleri yıkayın, soyun ve incecik (2-3 mm) yuvarlaklar halinde doğrayın Patetesleri tepsiye koyduktan sonra tuz, karabiber ve incecik doğranmış sarmısağı katın Sütlü yumurtayı ilave ettikten sonra en üste kaşar rendesini serpin Orta sıcaklıkta (180- 200 derece) bir fırına vererek 40-50 dakika (kızarana kadar) pişirin Bu garnitürü ızgara ve kızartma etlerin yanında servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-Çevirmeler

Eski 09-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hangi Yemeğe Hangi Garnitür-Çevirmeler



Peynir soslu karnıbahar

Mlz:
1 kg karnabahar
300 gr tulum peyniri
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
Tuz, karabiber

Karnabaharı yumuşayana kadar yeterince tuzlu suda pişirin Bu sırada tereyağını kısık ateşte eritin Ateşten alıp yavaş yavaş karıştırarak içine unu ekleyin Sütü sürekli karıştırarak azar azar dökün Daha sonra kısık ateşte bir süre daha karıştırın Koyulaşmaya başlayınca, rendelenmiş tulum peynirinin üçte ikisini, tuz ve karabiberi ilave edin Peynir eriyince, pişmiş karnabaharı ısıya dayanıklı kaseye alın Üzerine, hazırladığınız peynirli sosu ekleyin Peynirin kalan kısmını yemeğin üzerine serpin ve fırında 150 derecede üstü hafif kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.