Erilki Vaya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erilki VayaERİKLİ VAYA (İSVİÇRE USULÜ) Malzemeler: - 6 adet milföy hamuru, - 3 adet yumurta, - 6 yemek kaşığı toz şeker, - 2 yemek kaşığı mısır nişastası, - ½ kutu krema, - 1 çay bardağı süt, - 1 paket vanilya, - ½ kg mürdüm eriği, Yapılışı: Milföy hamurlarını dikdörtgen yayın Yumurtaları şekerle çırpın Süt, nişasta, krema ve vanilyayı katın Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin Hamurun üzerine erikleri dizin Üzerine hazırladığınız sosu döküp 180°C ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin Sıcak servis yapın Afiyet olsun |
|
|
|