![]() |
Erilki Vaya
ERİKLİ VAYA (İSVİÇRE USULÜ)
Malzemeler: - 6 adet milföy hamuru, - 3 adet yumurta, - 6 yemek kaşığı toz şeker, - 2 yemek kaşığı mısır nişastası, - ½ kutu krema, - 1 çay bardağı süt, - 1 paket vanilya, - ½ kg mürdüm eriği, Yapılışı: Milföy hamurlarını dikdörtgen yayın. Yumurtaları şekerle çırpın. Süt, nişasta, krema ve vanilyayı katın. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Hamurun üzerine erikleri dizin. Üzerine hazırladığınız sosu döküp 180°C ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.