Antep Fıstıklı Mekik |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Antep Fıstıklı MekikAntep Fıstıklı Mekik Geçen gün arşivdeki fotoğrafları karıştırırken benim çok ama çok sevdiğim bir tarifi buldum Neden daha önce yazmamışım hayret? Oysa bu tarif benim favorilerimdendirMALZEMELER: 4 Yumurta 7 Çorba kaşığı tozkeşer 16 Çorba kaşığı un 4 Çorba kaşığı sıvıyağ 2 Çay bardağı süt 2 Çay kaşığı kabartma tozu 1 Çay bardağı toz antep fıstığı HAZIRLANIŞI: Yumurta ve şekeri iyice çırpın Un, sıvıyağ, süt, Antep fısıtğı, kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın ve yağlanmış kalıbına paylaştırın![]() Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin ve soğuyunca kalıplardan çıkarıp servis yapın ![]() *Ben mekiklerde tereyağ kokusunu çok severim bu yüzden 2 çorba kaşığı sıvıyağ, iki çorba kaşığı erimiş tereyağ ile yapıyorum ![]() Bu malzemelerle yaklaşık 10, 12 adet mekik çıkıyor ama kalıbınız yoksa kağıt kek kalıplarınada paylaştırabilirsiniz![]() AFİYET OLSUN |
|
|
|