Tatli Poğaça |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatli PoğaçaMALZEMELER: 3,5 su b un 100 gr erimiş margarin 1 çay b sıvıyağ 1 çay b süt 1 p kabartma tozu 2 çorba k pudra şekeri 2 yumurta sarısı iç harcı için: 1 su breçel 3 çorba kfındık üzeri için: toz yeşil fıstık reçel şurubu HAZIRLANIŞI: karıştırma kabına un alınır ortası havuz açılıriçerisine yumurtanın sarısı ve margarin konur ve karıştırılırdaha sonra süt ve sıvıyağ ekleniren son kabartma tozu, pudra şekeri de eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulurhamur hazır olunca bezelere ayrılıp çay tabağı büyüklüğünde açılır içine reçel konur üzerine file badem de eklenerek hamurlar kapatılıryağlanmış tepsiye alınarak üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve yağ karışımı sürülürönceden ısıtılmış 170 dercelik fırında pişirilirpişince üzerine reçel şurubu sürülürtoz yeşil fıstık ile süslenir |
|