** Tatlı Poğaça ** |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
** Tatlı Poğaça **** TATLI POĞAÇA ** MALZEMELER: 2 BARDAK SICAK SU 1 BARDAK SÜT 1,5 BARDAK SIVIYAĞ 2 YUMURTA ( sarıları üzeri için ) 2 PAKET YAŞ MAYA 4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER 1 YEMEK KAŞIĞI TUZ İÇİ İÇİN: İSTEDİĞİNİZ HERHANGİ BİR İÇ MALZEME ÜZERİ İÇİN: SUSAM VEYA ÇÖREKOTU YAPILIŞI: Mayaları sıcak su ve şeker ile karıştırıp; 5 dakika bekletin Yumurtanın sarılarını üzerleri için ayırın Diğer tüm malzemeyi ekleyip; yumuşak bir hamur yoğurun Hamuru yarım saat mayalandırın Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın Çay tabağı büyüklüğünde açın Ortalarına istediğiniz iç malzemeyi koyun Karşılıklı 4 kenarından bıçakla kesin Önce 2 kenarını, sonra diğer 2 kenarını birleştirin Gül şeklini alması lazım ( resimlerdeki gibi ) Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Yarım saat daha mayalandırın Üzerlerine yumurta sarılarını sürün Susam ve çörekotu serpin 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin SICACIK ÇAYLA AFİYETLE YEYİN |
|