![]() |
** Tatlı Poğaça **
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg ** TATLI POĞAÇA ** MALZEMELER: 2 BARDAK SICAK SU 1 BARDAK SÜT 1,5 BARDAK SIVIYAĞ 2 YUMURTA ( sarıları üzeri için ) 2 PAKET YAŞ MAYA 4 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER 1 YEMEK KAŞIĞI TUZ İÇİ İÇİN: İSTEDİĞİNİZ HERHANGİ BİR İÇ MALZEME ÜZERİ İÇİN: SUSAM VEYA ÇÖREKOTU YAPILIŞI: Mayaları sıcak su ve şeker ile karıştırıp; 5 dakika bekletin. Yumurtanın sarılarını üzerleri için ayırın. Diğer tüm malzemeyi ekleyip; yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat mayalandırın. Mayalanan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın. Çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortalarına istediğiniz iç malzemeyi koyun. Karşılıklı 4 kenarından bıçakla kesin. Önce 2 kenarını, sonra diğer 2 kenarını birleştirin. Gül şeklini alması lazım ( resimlerdeki gibi ) . Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Yarım saat daha mayalandırın. Üzerlerine yumurta sarılarını sürün. Susam ve çörekotu serpin. 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. SICACIK ÇAYLA AFİYETLE YEYİN. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.