![]() |
** Çorba Kıtırı Vee Sobee ** |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ** Çorba Kıtırı Vee Sobee **![]() ** ÇORBA KITIRI VEE SOBEE ** MALZEMELER: 1 adet yumurta Tuz ve aldığı kadar un Kızartmak için sıvıyağ YAPILIŞI: Yumurtayı tuz ve aldığı kadar unla yoğurun ![]() Biraz sert bir hamur olacak ![]() Hamurdan parçalar koparıp, iki avucunuzla ince ve uzun rulolar yapın ![]() Bu ruloları kesme tahtasında minik minik kesin ![]() Yalnız dikkat edilmesi gereken bir nokta var ![]() Kestiğiniz ruloyu parmak uçlarınızla hafifçe çevirip, öyle kesin ![]() Ama her defasında bu şekilde çevire çevire kesmeniz lazım ![]() Yani şeklini oluşturmak için bu önemli ![]() Kesilen hamurları yağlı kağıt üzerine alın ![]() ![]() Tavaya yağı alıp, kızdırın ![]() Minik kesilen hamurları kızgın yağda kızartın ![]() Başından ayrılmayın ![]() ![]() ![]() Kızarttığınız kıtırları kağıt havlu üzerine alın ![]() İyice soğuduktan sonra istediğiniz çorbanın üzerinde kullanabilirsiniz ![]() Bu ölçüden baya bir kıtır çıkıyor ![]() Artan kıtırları kavanoza koyup, buzdolabında saklayabilirsiniz ![]() Daha sonra lazım oldukça kullanırsınız ![]() Tüm çorba servislerinde bu kıtırları kullanabilirsiniz ![]() Tabi artarsa ![]() ![]() ARZUYA GÖRE hem görünüm, hem lezzet olarak süper bir servis önerisi ![]() |
![]() |
![]() |
|