![]() |
Samosa Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Samosa BörekMalzemeler 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 çay kaşığı tane kimyon 1 çay kaşığı tane kişniş 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal 1 tatlı kaşığı toz kişniş 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber 1 kase haşlanmış ve ezilmiş patates Yarım kase haşlanmış bezelye 1 adet sivribiber 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz, tuz Hamur için : Yarım kg un 1 çorba kaşığı kekik tohumu Yeterince su ve tuz Kızartmak için : Sıvıyağ Yemeğin Tarifi Hamur için yarım kg unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın ![]() ![]() İç malzemeyi hazırlayın, 1 kahve fincanı sıvı yağ kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru rulo şekline getirin, 1 parmak kalınlığında açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|