ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Samosa Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=707834)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:17 AM

Samosa Börek
 
Malzemeler
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı tane kimyon
1 çay kaşığı tane kişniş
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 kase haşlanmış ve ezilmiş patates
Yarım kase haşlanmış bezelye
1 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz, tuz
Hamur için :
Yarım kg un
1 çorba kaşığı kekik tohumu
Yeterince su ve tuz
Kızartmak için : Sıvıyağ

Yemeğin Tarifi
Hamur için yarım kg unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun.
İç malzemeyi hazırlayın, 1 kahve fincanı sıvı yağ kızdırın. Tane kimyon ve kişnişi ilave edin. 1-2 kez çevirin. Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin. 1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeleri, ince kıyılmış sivribiberi ve maydanozu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin.
Hamuru rulo şekline getirin, 1 parmak kalınlığında açın. Ruloların herbirini 1 cm kalınlığında kesin. Yuvarlağı ortadan ikiye kesin. Her bir parçayı huni şeklinde sarın. Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun. Ağız kısmını sıkıca kapatın. Kızdırılmış sıvı yağda pişirin


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.