![]() |
Samosa Börek
Malzemeler
1 kahve fincanı sıvıyağ 1 çay kaşığı tane kimyon 1 çay kaşığı tane kişniş 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal 1 tatlı kaşığı toz kişniş 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber 1 kase haşlanmış ve ezilmiş patates Yarım kase haşlanmış bezelye 1 adet sivribiber 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz, tuz Hamur için : Yarım kg un 1 çorba kaşığı kekik tohumu Yeterince su ve tuz Kızartmak için : Sıvıyağ Yemeğin Tarifi Hamur için yarım kg unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. İç malzemeyi hazırlayın, 1 kahve fincanı sıvı yağ kızdırın. Tane kimyon ve kişnişi ilave edin. 1-2 kez çevirin. Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin. 1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeleri, ince kıyılmış sivribiberi ve maydanozu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin. Hamuru rulo şekline getirin, 1 parmak kalınlığında açın. Ruloların herbirini 1 cm kalınlığında kesin. Yuvarlağı ortadan ikiye kesin. Her bir parçayı huni şeklinde sarın. Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun. Ağız kısmını sıkıca kapatın. Kızdırılmış sıvı yağda pişirin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.