Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kömbe, unlu

Unlu Kömbe

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Unlu Kömbe







Malzeme:

5 su b un

tuz,su

Yağlamak için:

1 çay b sıvıyağ

150 gr tereyağı

İç harcı için:

4 çorba k tereyağı

6 çorba k un

tuz

HAZIRLANIŞI:

Önce un,tuz ve su ile hamuru tutup dinlenmeye bırakın

Bu arada iç harcı için tereyağında unu sararana kadar

kavurun Daha sonra hamuru iki parçaya ayırıp merdane

ile açabildiğiniz kadar büyük açın Daha sonra sıvıyağ ve

tereyağ karışımının yarısını hamurun üzerine dökünDiğer

hamura da aynı işlemi yapın İlk hamuru elinizle çeke çeke

büyütün Hazırladığınız unlu harcın yarısını serpiştirinDaha

sonra rulo yapıp elinizle iyice inceltin Tepsiye dolayın Diğer

hamura da aynı işlemi yapıp diğer hamurun etrafına dolayın

Üzerine bir yumurta veya sarısını sürüp 200 derecelik fırında

nar gibi pişirinElinizle kopararak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.