![]() |
Sarap Ve Hayyam |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarap Ve HayyamSarap Ve Hayyam ![]() Güclü aromasi olmayan siradan bir sise kirmizi sofra sarabi 3 bardak Su 6 çorba kaşığı Şeker 1/2 Portakal kabugu 1/2 Elma kabugu 3-4 dilim Limon 2 çubuk Tarçın 10 adet Karanfil 3-5 tane Karabiber 1 adet Zencefil 1 adet Havlican Sarap haric tüm malzemeler tercihen celik bir kapta 6-7 dakika kadar (veya özellikle karanfilin kokusu cikana kadar) kaynadiktan sonra sarap eklenir ve kaynama noktasina geldiginde alti kisilir, 5 dakika sonra süzülerek servis yapilabilir (süzmezseniz icindeki bitkiler tadi bozabilir) Not: Visnenin tadindan ve kokusundan hoslananlar Portakal kabugu yerine visne suyu kullanabilir afiyet olsun "Bilgelere sormaktan yoruldum, bir gün dudaklarıma, Götürdüğüm testiye sordum: Gideceğim yer neresi? Dedi: Ağzımdan içmeye bak şarabımı kana kana Asla gelmeyeceksin ki bu dünyaya sen bir daha ![]() Ömer HAYYAM" |
![]() |
![]() |
|