ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sarap Ve Hayyam (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=707645)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:28 AM

Sarap Ve Hayyam
 
Sarap Ve Hayyam

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Güclü aromasi olmayan siradan bir sise kirmizi sofra sarabi
3 bardak Su
6 çorba kaşığı Şeker
1/2 Portakal kabugu
1/2 Elma kabugu
3-4 dilim Limon
2 çubuk Tarçın
10 adet Karanfil
3-5 tane Karabiber
1 adet Zencefil
1 adet Havlican

Sarap haric tüm malzemeler tercihen celik bir kapta 6-7 dakika kadar (veya özellikle karanfilin kokusu cikana kadar) kaynadiktan sonra sarap eklenir ve kaynama noktasina geldiginde alti kisilir, 5 dakika sonra süzülerek servis yapilabilir (süzmezseniz icindeki bitkiler tadi bozabilir)

Not: Visnenin tadindan ve kokusundan hoslananlar Portakal kabugu yerine visne suyu kullanabilir

afiyet olsun

"Bilgelere sormaktan yoruldum, bir gün dudaklarıma,
Götürdüğüm testiye sordum: Gideceğim yer neresi?
Dedi: Ağzımdan içmeye bak şarabımı kana kana
Asla gelmeyeceksin ki bu dünyaya sen bir daha.
Ömer HAYYAM"


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.