Çikolatalı Milföy Pastası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Milföy Pastası TarifiMALZEMELER -2 PAKET BİTTER ÇİKOLATA (TOPLAMI 60 GR )-1 ÇAY BARDAĞI SÜT (ÇİKOLATA İÇİN) -YAPRAK MİLFÖY HAMURU -250 GR FRAMBUAZ VEYA VİŞNE (DONDURULMUŞ VEYA TAZE)-1,5 PAKET KREM ŞANTİ -1 SU BARDAĞI SÜT -2-3 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ HAZIRLANIŞI Dört milföy hamurunu yan yana yapıştırıp büyükçe bir kare oluşturalım Üzerlerinden hafifçe merdane ile geçip inceltelim Diğer dört milföy hamurunu da aynı şekilde hazırlayalım Hamurların üzerlerine çatalla sık delikler açalım Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye kare şeklindeki hamurları dizerek ısıtılmış 180 derece ısılıfırında milföylerin altı üstü pembeleşene dek pişirelim Milföyleri fırından alıp kabaran kısımlarına elimizle bastırarak yassılaştıralım Çikolatayı küçük doğrayıp bir cezveye alalım İçine sütü ilave edip çok kısık ateşte karıştırarak çikolatayı eritelim Ilıyınca fırça yardımıyla milföylerin bir yüzlerine sürelim ve çikolata katılaşana dek hamurları kağıdıyla birlikte buzdolabında bekletelim Krem şantiyi süt ile koyulaşana dek çırpalım Hamurlardan birinin üzerine krem şanti yayıp üzerine frambuazları dizelim Üzerine tekrar krem şanti yayalım Üzerine tekrar bir milföy hamuru oturtalım Üzerine tekrar krem şanti yayıp frambuazları dizelim, buzdolabında birkaç saat bekletip servis yapalım![]() |
|
|
|