Çilekli Pankek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli PankekMalzemeler 1,5 su bardağı süt 1,5 su bardağı un 2 adet yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çorba kaşığı pudra şekeri Arası için: 1 kase çilek marmelatı 8-10 adet çilek Kızartmak için: Sıvı yağ Kekin Tarifi Hamur malzemesi derin bir kapta iyice çırpılır Tava 1 çorba kaşığı yağla yağlanır Isınınca küçük bir kepçeyle hamur dökülür Çay tabağı büyüklüğünde olmalıdır İki yüzü kızarınca tavadan alınır Hamur bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır Pankekler soğyunca 3-4 tanesinin arasına marmelat ve çilek konarak üsü üste konur Artı şeklinde keserek servise sunulur Not: Pankek krepten daha küçük ve kalın olur ![]() Afiyet Olsun! |
|
|
|