![]() |
Çilekli Pankek
Malzemeler
1,5 su bardağı süt 1,5 su bardağı un 2 adet yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çorba kaşığı pudra şekeri Arası için: 1 kase çilek marmelatı 8-10 adet çilek Kızartmak için: Sıvı yağ Kekin Tarifi Hamur malzemesi derin bir kapta iyice çırpılır. Tava 1 çorba kaşığı yağla yağlanır. Isınınca küçük bir kepçeyle hamur dökülür. Çay tabağı büyüklüğünde olmalıdır. İki yüzü kızarınca tavadan alınır. Hamur bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Pankekler soğyunca 3-4 tanesinin arasına marmelat ve çilek konarak üsü üste konur. Artı şeklinde keserek servise sunulur. Not: Pankek krepten daha küçük ve kalın olur. Afiyet Olsun! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.