09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındıklı Revani

Fındıklı Revani
Misafirlerinize lezzetine güvenerek ikram edebileceğiniz fındıklı revani tarifini siz, Yüksek Topuklar okuyucuları için hazırladım Umarım beğenirsiniz 
Malzemeler,
- 3 Adet yumurta
- 1 Çay bardağı irmik
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
- 1 Çay bardağı toz şeker
- 1 Çay bardağı çekilmiş fındık içi
- 1 Çay bardağı yoğurt
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
- Yeterince un
Şerbeti için,
- 2 Su bardağı toz şeker
- 3,5 Su bardağı su
- Limon suyu
Hazırlanışı,
[*]Karıştırma kabına yumurta, irmik, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı alın [*]Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın [*]Boza kıvamında hamur elde edene kadar un ekleyip karıştırın [*]Fındığı ilave edip kaşıkla bir kaç kez karıştırın [*]Fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine dökün [*]Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin [*]Şerbeti için toz şekeri ve suyu tencereye alıp koyulaşana dek pişirin [*]Ocaktan aldıktan sonra bir kaç damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın [*]Keki fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün [*]Şerbet iyice çekene ve soğuyana kadar üzerine temiz bez kapatın [*]Fındık kırığı ile süsleyerek soğuk servis yapın
Püf Noktası: Kekin şerbeti iyice çekmesi için fırından çıkar çıkmaz kürdan yardımıyla her yanına delikler açın
Afiyet Olsun
Burcu Kuran
|
|
|