![]() |
Damla Sakızlı Tirokroket Tarif |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Damla Sakızlı Tirokroket TarifMalzemeler: Yaklaşık 36 parça,4cm lik çaplarda ½ - ¾ bardak un ½ çay kaşığı kabartma tozu 2 yumurta 1 bardak rendelenmiş gravyer peyniri veya kasseri peyniri veya diğer herhangi bir koyun peyniri 1 bardak rendelenmiş parmesan peyniri 2 çay kaşığı damla sakızı kristali(tuzla havanda dövülmüş olacak) ½ bardak iyi doğranmış maydanoz Damak tadınıza göre tuz ve karabiber Zeytin yağı veya başka bir yağ(kızartmak için) Hazırlanışı: 1)Un ve kabartma tozunu bir kaba koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2)1buçuk bardak kadar unu geniş bir tavaya serpin veya parşömen kağıt kullanabilirsiniz ![]() 3)Geniş bir tavaya 1,5cm yağ koyun ve ısıtın ![]() 3 veya 4 kroket (tavanın alışına göre yapışmamaları gerekir) Sıcak yağa bırakılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|