ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Damla Sakızlı Tirokroket Tarif (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=707270)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 01:48 AM

Damla Sakızlı Tirokroket Tarif
 
Malzemeler:

Yaklaşık 36 parça,4cm lik çaplarda
½ - ¾ bardak un
½ çay kaşığı kabartma tozu
2 yumurta
1 bardak rendelenmiş gravyer peyniri veya kasseri peyniri veya diğer herhangi bir koyun peyniri
1 bardak rendelenmiş parmesan peyniri
2 çay kaşığı damla sakızı kristali(tuzla havanda dövülmüş olacak)
½ bardak iyi doğranmış maydanoz
Damak tadınıza göre tuz ve karabiber
Zeytin yağı veya başka bir yağ(kızartmak için)

Hazırlanışı:

1)Un ve kabartma tozunu bir kaba koyun.Başka bir kapta yumurtayı mikserle karıştırın.Karışım köpüklü bir görünüme geldiğinde un/kabartma tozu karışımını ilave edin.İyice karışana kadar çırpın.Peynirleri,damla sakızını maydanozu ve biberi ekleyin.Tadarak tuz seviyesini damak tadınıza göre ayarlayın.

2)1buçuk bardak kadar unu geniş bir tavaya serpin veya parşömen kağıt kullanabilirsiniz.Karışımdan bir çorba kaşığı alın ve yassı bir şekil verince una bulayın

3)Geniş bir tavaya 1,5cm yağ koyun ve ısıtın.(Kızdırmayın)
3 veya 4 kroket (tavanın alışına göre yapışmamaları gerekir)
Sıcak yağa bırakılır.Sarılaşana kadar kızartın ve her yönünün pişmiş olmasına dikkat edin.Kağıt mendil yerleştirdiğiniz bir tabağa çıkartın ve sıcak servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.