![]() |
Kremalı Kayısı Pastası 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Kayısı Pastası 2Kremalı Kayısı PastasıMalzemeler 500 gr kayısı 125 gr margarin 100 gr pudra şekeri 2 Adet yumurta 1 Adet portakal kabuğu rendesi 250 gr un 350 gr süzme yoğurt 150 gr kremşanti 1 Adet limon kabuğu rendesi 3 Yemek kaşığı limon suyu 1 Yemek vanilyalı puding tozu 50 gr kayısı reçeli 2 Yemek kaşığı portakal suyu Yağlı kağıt 1 Kilo kuru bakliyat Hazırlanışı · Margarini, 50 gr pudra şekeri ve tuzla birlikte mikserin hamur yoğurucu ucu ile karıştırın ![]() · Daha sonra 1 adet yumurtayı katıp, karıştırmaya devam edin ![]() · Portakal kabuğu rendesi ve unu ilave edin ve 2-3 dakika daha yoğurun ![]() · Hamuru şeffaf folyoya sarıp, 1 saat buzdolabında bekletin ![]() · Kayısıların üzerini artı şeklinde çizip, sıcak suda haşlayın ![]() · Soğuk suya tutup, kabuklarını soyun ![]() · İkiye kesip, çekirdeklerini çıkartın ![]() · Hamuru unlanmış aaagahta 26 santim çapında açın ve yağlanmış 24 santim çapında bir tart kalıbına döşeyin ![]() · Tabanını ve kenarlarını bastırın ![]() · Kalıbın kanarlarından taşan hamur varsa bıçakla kesin ![]() · Hamura çatalla sık sık delikler açın ![]() · Üzerine yağlı kağıt örtüp, bakliyatı dağıtın ![]() · 200 Dereceye ayarlı fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin ![]() · Bakliyat ve yağlı kağıdı alıp, tartı 5 dakika daha pişirin ![]() · Kremşantiyi 1 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın ![]() · İçine süzme yoğurt, yumurta, pudra şekeri, limon kabuğu rendesii, limon suyu ve puding tozunu katın ![]() · Karışımı tartın üzerine yayın ve yarım kayısıları üstüne yerleştirin ![]() · 15 Dakika daha pişirip, soğumaya bırakın ![]() · Kayısı reçeli ve portakal suyunu bir tencereye koyup, mikserin kesici ucu ile püre haline getirin ![]() · Karıştırarak 2 dakika kaynatın ![]() · Tartın üzerine glazür olarak sürün ![]() |
![]() |
![]() |
|