![]() |
Kremalı Kayısı Pastası 2
Kremalı Kayısı PastasıMalzemeler
500 gr kayısı 125 gr margarin 100 gr pudra şekeri 2 Adet yumurta 1 Adet portakal kabuğu rendesi 250 gr un 350 gr süzme yoğurt 150 gr kremşanti 1 Adet limon kabuğu rendesi 3 Yemek kaşığı limon suyu 1 Yemek vanilyalı puding tozu 50 gr kayısı reçeli 2 Yemek kaşığı portakal suyu Yağlı kağıt 1 Kilo kuru bakliyat Hazırlanışı · Margarini, 50 gr pudra şekeri ve tuzla birlikte mikserin hamur yoğurucu ucu ile karıştırın. · Daha sonra 1 adet yumurtayı katıp, karıştırmaya devam edin. · Portakal kabuğu rendesi ve unu ilave edin ve 2-3 dakika daha yoğurun. · Hamuru şeffaf folyoya sarıp, 1 saat buzdolabında bekletin. · Kayısıların üzerini artı şeklinde çizip, sıcak suda haşlayın. · Soğuk suya tutup, kabuklarını soyun. · İkiye kesip, çekirdeklerini çıkartın. · Hamuru unlanmış aaagahta 26 santim çapında açın ve yağlanmış 24 santim çapında bir tart kalıbına döşeyin. · Tabanını ve kenarlarını bastırın. · Kalıbın kanarlarından taşan hamur varsa bıçakla kesin. · Hamura çatalla sık sık delikler açın. · Üzerine yağlı kağıt örtüp, bakliyatı dağıtın. · 200 Dereceye ayarlı fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin. · Bakliyat ve yağlı kağıdı alıp, tartı 5 dakika daha pişirin. · Kremşantiyi 1 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın. · İçine süzme yoğurt, yumurta, pudra şekeri, limon kabuğu rendesii, limon suyu ve puding tozunu katın. · Karışımı tartın üzerine yayın ve yarım kayısıları üstüne yerleştirin. · 15 Dakika daha pişirip, soğumaya bırakın. · Kayısı reçeli ve portakal suyunu bir tencereye koyup, mikserin kesici ucu ile püre haline getirin. · Karıştırarak 2 dakika kaynatın. · Tartın üzerine glazür olarak sürün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.