![]() |
Limonlu Kivili Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu Kivili PastaMalzemeler 1 ![]() 200 gr tozşeker 500 gr margarin 1 Su bardağı süt 1 Adet yumurta 1 Paket vanilya Yarım paket kabartma tozu 1 Su bardağı krem şanti İçi için : 4 Adet kivi 3 Adet limon 2 Adet limonun suyu 6 Çorba kaşığı nişasta 3 Su bardağı su 1 Çay bardağı tozşeker Hazırlanışı · Şekeri, yumurtayı, margarini ve vanilyayı çırpın ![]() · Ardından elenmiş unu, sütü ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin ![]() · 22 Santim çapındaki kenarları açılacak bir kek kalıbını yağlayın ve hamuru buna dökün ![]() · Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin ![]() · Kürdan batırarak pişip pişmediğine bakın ![]() · Pişen keki fırından çıkarıp, soğumaya bırakın ![]() · Soğuyunca enine 3 parçaya kesin ![]() · 2 Limonun suyunu sıkıp, 2 ![]() ![]() · Karıştırarak şekeri eritin ![]() · Nişastayı yarım su bardağı su ile eritin ![]() · Serbet kaynamaya başladığında nişastalı suyu ilave edin ![]() · 5-6 Dakika daha karıştırın ![]() · Koyulaşmaya başlayınca ocaktan indirin ![]() · Karıştırarak soğutun ![]() · Bu arada kivileri soyup, küçük küçük doğrayın ![]() · Kivileri peltenin yarısı ile karıştırın ![]() · Kekin ilk katını kelepçeli kabın içine alın ![]() · Üzerine kivili karışımı koyun ![]() · Buzdolabında 10 dakika kadar donmasını bekleyin ![]() · Bu arada limonların ikisini dilimleyin ve üzerindeki zarları çıkarın ![]() · Kalan pelteyle karıştırın ![]() · Dolaptaki kalıbı alın ve ikinci kek katını koyup, üzerine limonlu pelteyi dökün ![]() · En üste üçüncü kek kalıbını koyup, 1-2 saat dolapta donmasını bekleyin ![]() · Pastayı alın ve kelepçeli kalıptan çıkarın ![]() · Üzerine krem şanti sürün ve kalan 1 adet limon dilimleri ile süsleyip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|