ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Limonlu Kivili Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=707176)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:03 AM

Limonlu Kivili Pasta
 
Malzemeler
1.5 Su bardağından biraz fazla un
200 gr tozşeker
500 gr margarin
1 Su bardağı süt
1 Adet yumurta
1 Paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 Su bardağı krem şanti
İçi için :
4 Adet kivi
3 Adet limon
2 Adet limonun suyu
6 Çorba kaşığı nişasta
3 Su bardağı su
1 Çay bardağı tozşeker

Hazırlanışı
· Şekeri, yumurtayı, margarini ve vanilyayı çırpın.
· Ardından elenmiş unu, sütü ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.
· 22 Santim çapındaki kenarları açılacak bir kek kalıbını yağlayın ve hamuru buna dökün.
· Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
· Kürdan batırarak pişip pişmediğine bakın.
· Pişen keki fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.
· Soğuyunca enine 3 parçaya kesin.
· 2 Limonun suyunu sıkıp, 2.5 su bardağı su ve tozşekerle birlikte ocağa koyun.
· Karıştırarak şekeri eritin.
· Nişastayı yarım su bardağı su ile eritin.
· Serbet kaynamaya başladığında nişastalı suyu ilave edin.
· 5-6 Dakika daha karıştırın.
· Koyulaşmaya başlayınca ocaktan indirin.
· Karıştırarak soğutun.
· Bu arada kivileri soyup, küçük küçük doğrayın.
· Kivileri peltenin yarısı ile karıştırın.
· Kekin ilk katını kelepçeli kabın içine alın.
· Üzerine kivili karışımı koyun.
· Buzdolabında 10 dakika kadar donmasını bekleyin.
· Bu arada limonların ikisini dilimleyin ve üzerindeki zarları çıkarın.
· Kalan pelteyle karıştırın.
· Dolaptaki kalıbı alın ve ikinci kek katını koyup, üzerine limonlu pelteyi dökün.
· En üste üçüncü kek kalıbını koyup, 1-2 saat dolapta donmasını bekleyin.
· Pastayı alın ve kelepçeli kalıptan çıkarın.
· Üzerine krem şanti sürün ve kalan 1 adet limon dilimleri ile süsleyip, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.