![]() |
Limonlu Kivili Pasta
Malzemeler
1.5 Su bardağından biraz fazla un 200 gr tozşeker 500 gr margarin 1 Su bardağı süt 1 Adet yumurta 1 Paket vanilya Yarım paket kabartma tozu 1 Su bardağı krem şanti İçi için : 4 Adet kivi 3 Adet limon 2 Adet limonun suyu 6 Çorba kaşığı nişasta 3 Su bardağı su 1 Çay bardağı tozşeker Hazırlanışı · Şekeri, yumurtayı, margarini ve vanilyayı çırpın. · Ardından elenmiş unu, sütü ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin. · 22 Santim çapındaki kenarları açılacak bir kek kalıbını yağlayın ve hamuru buna dökün. · Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. · Kürdan batırarak pişip pişmediğine bakın. · Pişen keki fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. · Soğuyunca enine 3 parçaya kesin. · 2 Limonun suyunu sıkıp, 2.5 su bardağı su ve tozşekerle birlikte ocağa koyun. · Karıştırarak şekeri eritin. · Nişastayı yarım su bardağı su ile eritin. · Serbet kaynamaya başladığında nişastalı suyu ilave edin. · 5-6 Dakika daha karıştırın. · Koyulaşmaya başlayınca ocaktan indirin. · Karıştırarak soğutun. · Bu arada kivileri soyup, küçük küçük doğrayın. · Kivileri peltenin yarısı ile karıştırın. · Kekin ilk katını kelepçeli kabın içine alın. · Üzerine kivili karışımı koyun. · Buzdolabında 10 dakika kadar donmasını bekleyin. · Bu arada limonların ikisini dilimleyin ve üzerindeki zarları çıkarın. · Kalan pelteyle karıştırın. · Dolaptaki kalıbı alın ve ikinci kek katını koyup, üzerine limonlu pelteyi dökün. · En üste üçüncü kek kalıbını koyup, 1-2 saat dolapta donmasını bekleyin. · Pastayı alın ve kelepçeli kalıptan çıkarın. · Üzerine krem şanti sürün ve kalan 1 adet limon dilimleri ile süsleyip, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.