Merengli Tart |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Merengli TartMerengli Tart tarifi için Malzemeler : � 1 ölçü altlık hamuru Merengi: � 3 yumurta akı � 150 gr (3/4 bardak) tozşeker � ½ bardak su Kreması: � 1 bardak süt � 2 yemek kaşığı tepeleeme buğday unu � 75 gr (1 kahve fin ) toz şeker � 1 adet yumurta sarısı � 1 çay kaşığı vanilya Meyvesi: � 500 gr çilek, muz, portakal, mandalina(bunlardan biri) Merengli Tart yemeğinin hazırlanışı: Bir ölçü altlık hamuru hazırlayın Yarım cm incelikte açıp tart kalıbına yerleştirin Çatal veya sivri uçlu bir bıçakla hamuru birkaç yerinden delin![]() Orta ısılı fırında 20-25 dakika pişirin Krema bölümündeki gereçlerle kremayı hazırlayın![]() Yumurta aklarına bir fiske tuz katın Telle veya mikserle çırparak kar haline getirin Ölçülü şekerle suyu koyu kıvamda kaynatın ve bu şurubu yumurta aklarına azar azar katıp yedirin![]() Pişen tartın üzerine önce kremayı yayın, sonra dilimler halinde kesilmiş meyveleri veya temizlenmiş çilekleri yerleştirin Meyvelerin üzerine de merengi sıkın Tekrar fırına koyun, mereng kızarıncaya kadar bekletin |
|
|
|