![]() |
Merengli Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Merengli TartMerengli Tart tarifi için Malzemeler : � 1 ölçü altlık hamuru Merengi: � 3 yumurta akı � 150 gr (3/4 bardak) tozşeker � ½ bardak su Kreması: � 1 bardak süt � 2 yemek kaşığı tepeleeme buğday unu � 75 gr (1 kahve fin ![]() � 1 adet yumurta sarısı � 1 çay kaşığı vanilya Meyvesi: � 500 gr çilek, muz, portakal, mandalina(bunlardan biri) Merengli Tart yemeğinin hazırlanışı: Bir ölçü altlık hamuru hazırlayın ![]() ![]() ![]() Orta ısılı fırında 20-25 dakika pişirin ![]() ![]() Yumurta aklarına bir fiske tuz katın ![]() ![]() ![]() Pişen tartın üzerine önce kremayı yayın, sonra dilimler halinde kesilmiş meyveleri veya temizlenmiş çilekleri yerleştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|