ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Merengli Tart (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=707068)

Prof. Dr. Sinsi 09-05-2012 02:21 AM

Merengli Tart
 
Merengli Tart tarifi

için Malzemeler :

� 1 ölçü altlık hamuru

Merengi:

� 3 yumurta akı
� 150 gr (3/4 bardak) tozşeker
� ½ bardak su

Kreması:

� 1 bardak süt
� 2 yemek kaşığı tepeleeme buğday unu
� 75 gr (1 kahve fin.) toz şeker
� 1 adet yumurta sarısı
� 1 çay kaşığı vanilya

Meyvesi:

� 500 gr çilek, muz, portakal, mandalina(bunlardan biri) Merengli Tart

yemeğinin hazırlanışı:

Bir ölçü altlık hamuru hazırlayın. Yarım cm incelikte açıp tart kalıbına yerleştirin. Çatal veya sivri uçlu bir bıçakla hamuru birkaç yerinden delin.

Orta ısılı fırında 20-25 dakika pişirin.Krema bölümündeki gereçlerle kremayı hazırlayın.

Yumurta aklarına bir fiske tuz katın. Telle veya mikserle çırparak kar haline getirin. Ölçülü şekerle suyu koyu kıvamda kaynatın ve bu şurubu yumurta aklarına azar azar katıp yedirin.

Pişen tartın üzerine önce kremayı yayın, sonra dilimler halinde kesilmiş meyveleri veya temizlenmiş çilekleri yerleştirin. Meyvelerin üzerine de merengi sıkın. Tekrar fırına koyun, mereng kızarıncaya kadar bekletin


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.