![]() |
Elmalı Tart . |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Tart .Elma, tarçın ve ceviz, üçü bir araya gelince birde kurabiye ya da tart hamuru eşliğinde tadına doyulmaz bir lezet oluyor ![]() ![]() ![]() MALZEMELER Hamur İçin; 250 gr tereyağı 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 4-4,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu İç Malzemesi; 5 adet elma 4-5 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı ceviz TARİF 1- Rendelenmiş elmalar toz şeker ile birlikte suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir ![]() ![]() 2- Tart hamuru için tüm malzemeleri derin bir kapda yoğurun ![]() 3- Hamurun yarısından fazlasını ayırıp merdane yardımı ile tart tepsisi ya da fırın tepsisi ebadında açın ve yağlanmış kalıbına yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delin ![]() ![]() 4- Ayırdığımız hamurdan dilerseniz şeritler yapıp tartın üzerine kafes yapabilir, dilerseniz merdaneyle açarak düz bir şekikde tartın üzerine yerleştirebilirsiniz ![]() ![]() 5- Daha sonra 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dk ![]() ![]() 6- Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|