![]() |
Elmalı Tart .
Elma, tarçın ve ceviz, üçü bir araya gelince birde kurabiye ya da tart hamuru eşliğinde tadına doyulmaz bir lezet oluyor...
MALZEMELER Hamur İçin; 250 gr tereyağı 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 4-4,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu İç Malzemesi; 5 adet elma 4-5 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı ceviz TARİF 1- Rendelenmiş elmalar toz şeker ile birlikte suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.Altını kapattıktan sonra tarçın ve ceviz ilave edilerek karıştırın. 2- Tart hamuru için tüm malzemeleri derin bir kapda yoğurun. 3- Hamurun yarısından fazlasını ayırıp merdane yardımı ile tart tepsisi ya da fırın tepsisi ebadında açın ve yağlanmış kalıbına yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delin. Üzerine elmalı harcı eşit şekilde yayın. 4- Ayırdığımız hamurdan dilerseniz şeritler yapıp tartın üzerine kafes yapabilir, dilerseniz merdaneyle açarak düz bir şekikde tartın üzerine yerleştirebilirsiniz. Dilerseniz de kalan hamuru buzlukda 15-20 dakika bekletip hamuru tartın üzerine rendeliyerek hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. 5- Daha sonra 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dk. kadar pişirin. 6- Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.