![]() |
Ruhun Mu Ateş Yoksa O Gözlerin Mi Alevden |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() Ruhun Mu Ateş Yoksa O Gözlerin Mi AlevdenRuhun mu ateşyoksa o gözler mi alevden? Bilmembu yanardağ ne biçim korla tutuştu? Pervane olankendini gizler mi alevden? Sen istedinondan bu gönül zorla tutuştu ![]() ![]() Gün senden ışık alsa da bir renge bürünse; Ay secde edip çehreneyerlerde sürünse; Her şey silinip kayboluyorken nazarımdan Yalnız o yeşil gözlerinin nuru görünse ![]() ![]() ![]() Ey sen kikul ettin beni onmaz yakışınla Ey sen kigönüller tutuşur her bakışınla! Hançer gibi keskin ve çiçekler gibi ince Çehren bana uğrunda ölüm hazzı verince Gönlümdeki azgın devi rüzgarlara attım; Gözlerle günah işlemenin zevkini tattım ![]() Gözler kibirer parçasıdır senden İlah'ın Gözler kisenin en katı zulmün ve silahın Vur şanlı silahınlagönül mülkü düzelsin; Sen öldürüyorken devururken de güzelsin! Bir başka füsun fışkırıyor sanki yüzünden Bir yüz kiyapılmış dişi kaplanla hüzünden ![]() ![]() ![]() Hasret sanaey yirmi yılın taze baharı Vaslınla da dinmez yine bağrımdaki ağrı ![]() Dinmez!Gönülüntapmanınaşkın sesidir bu! Dinmez!Ebedi özleyişin bestesidir bu! Hasret çekerek uğruna ölmek kolaydı Görmek seni ukbadan eğer mümkün olaydı ![]() ![]() Dünyayı boğup mahşere döndürse denizler Tek bendeki volkanları söndürse denizler! Hala yaşıyor gizlenerek ruhuma "Kaabil" İmkanı bulunsaydıbütün ömre mukabil Sırretmeye elden senibir perde olurdum ![]() Toprak gibi her çiğnediğin yerde olurdum HUSEYIN NIHAL ATSIZ
|