Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
evde, mayalanır, yoğurt

Evde Yoğurt Nasıl Mayalanır

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Evde Yoğurt Nasıl Mayalanır

Evde Yoğurt Yapılışı

Evde Yoğurt Nasıl Yapılır

Selam Arkadaşlar bugün sizlere Evde Yoğurt Yapılışı'nı anlatıcam

Gerçi günümüzde yoğurdu evde yapmakdan'sa martketlerden hazır almayı tercih ediyoruz ama inanın tadına doyamayacaksınız birde yoğurdu evinizde kendiniz yapmayı deneyin :f16:

Evet Evde Yoğurt Yapılışı

Öncelikle aldığınız sütü güzelce kaynatıyorsunuz sütünüz kaynamaya başladığında taşmaması için içerisine çelik bir kepçe koyarsanız taşmaz diye biliyorum ben öyle yapıyorumsütü kaynattık daha sonra Sütün sıcaklığını küçük parmağınızla kontrol edin parmağınızı yakacak sıcaklıktada olmayacak ılıkta olmayacak Ilıktan biraz daha sıcak süte 1 yemek kaşığı yoğurdu katın ve karıştırın çok yoğurdu önce az bişey sütle karıştırın Maya için kullanacağınız yoğurdu en az yarım saat önce buzdolabından çıkarmış olmalısınız Mayayı karıştırdıktan sonra tencerenin kıpırdamayacağı bir yerde üstünü örtün En az 4 saat bekletin yavaşça üzerini açın sallamadan bakın yoğurt tutmuşsa görüntüsünden belli olur Çok fazla sallamadan buzdolabına koyun Enaz bir gün kaşık vurmayın

Bakın ben dün mayaladım yoğurdumu çok güzel tutmuş görünüyor değilmi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com