|  | Bakliyatların Kurtlanması |  | 
|  09-01-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Bakliyatların KurtlanmasıBakliyatların kurtlanması bakliyatlarda kurtlanma Böreğin lezzetini arttırmak için Tepside yufka böreği hazırlarken     Tepside yufka böreği hazırlarken, daha lezziz ve kıvamında olmasını istiyorsanız; böreği hazırlayıp pişirmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin  Meyveli kekin sırrı Kek yaparken meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız     Kek yaparken meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız; kek hamuruna bir miktar mısır unu ilave edin  Başka bir yöntem de, meyveleri ilave etmeden hamuru kalıba dökün  Meyveleri una bulayıp hamurun üzerine serpin  Öksürüğe doğal ilaç Soğukalgınlığına karşı     Soğukalgınlığı hastalıklarına karşı ballı soğan iyi gelir  Bir büyük soğanı iri iri dilimleyip orta boy bir bal kavanozuna ilave edin  İyice karıştırıp 1 gün bekletin  Sabah akşam 1 çorba kaşığı yiyin   Kek ve pasta yaparken Portakal ya da greyfurt gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını küçük küçük doğrayıp buzdolabı poşetlerine doldurun ve buzlukta saklayın  Kek ve pasta yaparken lezzet artırıcı olarak kullanabilirsiniz   Doğanın armağanı elma Sağlığımız için vazgeçilmez bir nimet     Elma şişkinliği önleyerek selülit oluşumunu engelliyor ve tansiyonu dengeliyor  İçeriğindeki pektin sayesinde kötü kolesterolü düşürüyor  Pektin ayrıca elmadaki diğer liflerle birlikte bağırsakları yumuşatarak kabızlığı önlüyor  Değerli antioksidanlar sayesinde yaşlanmayı geciktiren elma, ayrıca diş ve diş etlerini de güçlendiriyor Sarımsak kokusu Sarımsak yedikten sonra birkaç maydanoz yaprağı çiğnemek kokuyu alıyor  Eldeki sarımsak kokusunu gidermek için ise ellerinizi limon suyu ile ovalamanız yeterli  Çayın lezzeti     Çayı demledikten sonra en fazla 10 dakika daha kısık ateşte bırakın  Çünkü demlenen çay uzun süre kaynarsa içindeki bazı maddelerin oranı değişir ve çayın tadı bozulur   Bakliyatlarınız kuru kalsın Her türlü bakliyatların kurtlanmaması için muhafaza ettiğiniz kavanoz ya da bez torbanın içinde 1-2 diş sarımsak ilave edin   Sarımsağı kolayca soymak için Sarımsağı kolayca soymak için, kabuklarıyla birlikte 15-20 dakika sıcak suda beklettikten sonra soyun  Göreceksiniz ki sarımsaklar çok daha kolay soyulacaktır  Maydanoz ve dereotunu saklayabilmek için       Maydanoz ve dereotunu bozulmadan saklayabilmek için yıkayıp, kâğıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın  Cam bir kavanoza koyup kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletebilirsiniz  Kuru fasulye     Kuru fasulye,kuru barbunya ve nohut gibi bakliyatın iyi pişmesi ve gazı çıkması için pişirmeden 1 gece önce ılık su ile ıslatıp bekletin  Ertesi gün suyunu değiştirip 1 çay kaşığı kimyon ilave edip haşlayın   Kalamarın lezzetini arttırmak için ve     Kalamarın lezzetini arttırmak ve yumuşacık olmasını sağlamak için kızartmadan önce süte batırın  Kalamarı biraz şekerle ovarsanız daha da lezzetli olur   alıntı | 
|   | 
|  | 
|  |