ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Ansiklopedisi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=476)
-   -   Bakliyatların Kurtlanması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=654053)

Prof. Dr. Sinsi 09-01-2012 09:58 PM

Bakliyatların Kurtlanması
 
Bakliyatların kurtlanması

bakliyatlarda kurtlanma

Böreğin lezzetini arttırmak için

Tepside yufka böreği hazırlarken...

Tepside yufka böreği hazırlarken, daha lezziz ve kıvamında olmasını istiyorsanız; böreği hazırlayıp pişirmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin.

Meyveli kekin sırrı

Kek yaparken meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız...

Kek yaparken meyve ve şekerlemelerin

dibe çökmesini istemiyorsanız;

kek hamuruna

bir miktar mısır unu ilave edin. Başka bir yöntem de, meyveleri ilave etmeden

hamuru kalıba dökün. Meyveleri una bulayıp hamurun üzerine serpin.

Öksürüğe doğal ilaç

Soğukalgınlığına karşı...

Soğukalgınlığı hastalıklarına karşı ballı soğan iyi gelir. Bir büyük soğanı iri iri dilimleyip orta boy bir bal kavanozuna ilave edin. İyice karıştırıp 1 gün bekletin. Sabah akşam

1 çorba kaşığı yiyin.

Kek ve pasta yaparken

Portakal ya da greyfurt gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını küçük küçük doğrayıp buzdolabı poşetlerine doldurun ve buzlukta saklayın. Kek ve pasta yaparken lezzet artırıcı olarak kullanabilirsiniz.

Doğanın armağanı elma

Sağlığımız için vazgeçilmez bir nimet...

Elma şişkinliği önleyerek selülit oluşumunu engelliyor ve tansiyonu dengeliyor. İçeriğindeki pektin sayesinde kötü kolesterolü düşürüyor. Pektin ayrıca elmadaki diğer liflerle birlikte bağırsakları yumuşatarak kabızlığı önlüyor. Değerli antioksidanlar sayesinde yaşlanmayı geciktiren elma, ayrıca diş ve diş etlerini de güçlendiriyor

Sarımsak kokusu

Sarımsak yedikten sonra birkaç maydanoz yaprağı çiğnemek kokuyu alıyor. Eldeki sarımsak kokusunu gidermek için ise ellerinizi limon suyu ile ovalamanız yeterli.

Çayın lezzeti...

Çayı demledikten sonra en fazla 10 dakika daha kısık ateşte bırakın.Çünkü demlenen çay uzun süre kaynarsa içindeki bazı maddelerin oranı değişir ve çayın tadı bozulur.

Bakliyatlarınız kuru kalsın

Her türlü bakliyatların kurtlanmaması için muhafaza ettiğiniz kavanoz ya da bez torbanın içinde 1-2 diş sarımsak ilave edin.

Sarımsağı kolayca soymak için

Sarımsağı kolayca soymak için, kabuklarıyla birlikte 15-20 dakika sıcak suda beklettikten sonra soyun. Göreceksiniz ki sarımsaklar çok daha kolay soyulacaktır.

Maydanoz ve dereotunu saklayabilmek için.....

Maydanoz ve dereotunu bozulmadan saklayabilmek için yıkayıp, kâğıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın. Cam bir kavanoza koyup kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletebilirsiniz.

Kuru fasulye...

Kuru fasulye,kuru barbunya ve nohut gibi bakliyatın iyi pişmesi ve gazı çıkması için pişirmeden 1 gece önce ılık su ile ıslatıp bekletin.Ertesi gün suyunu değiştirip 1 çay kaşığı kimyon ilave edip haşlayın.

Kalamarın lezzetini arttırmak için ve...

Kalamarın lezzetini arttırmak ve yumuşacık olmasını sağlamak için kızartmadan önce süte batırın.Kalamarı biraz şekerle ovarsanız daha da lezzetli olur.

alıntı



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.