![]() |
Hangi Yemek İçin Hangi Baharat Kullanılmalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Yemek İçin Hangi Baharat KullanılmalıHangi yemek için hangi baharat kullanılmalı Lezzetli yemek, hamur işi hatta tatlı çeşitlerinde baharat tercihi çok önemli İşte baharatların uyum sağladığı sebzeler ve baharat çeşitleri: Baklaereotu, maydanoz, adaçayı Bezelye;Maydanoz, dereotu, nane Çorbalar:Fesleğen, maydanoz, kekik, nane Salatalar:Kara biber, kekik, maydanoz, nane, reyhan, soğan, sarımsak Komposto:Karanfil, tarçın, vanilya, zencefil Havuç:Mercan köşk, maydanoz, dereotu, soğan sarımsak Hamur işleriereotu, karabiber, susam, maydanoz Kabakereotu, maydanoz, fesleğen, taze soğan Kabakereotu, maydanoz, fesleğen, taze soğan Kuru fasülye:Adaçayı, kırmızı biber, sumak kimyon, karabiber Marul:Fesleğen, maydanoz, dereotu, kekik, nane Mercimek:Soğan, sarımsak, kimyon, nane, defne Nohut:Soğan, sarımsak, kara biber Pirinçli tatlılarda:Tarçın, karanfil, vanilya, Hindistan cevizi Pirinçli tuzlular:Safran, nane, yenibahar, tarçın, karabiber, maydanoz, dereotu Tatlılar:Tarçın, karanfil, zencefil, kakule, vanilya, kakao Ekmekler:Çörekotu, susam, zencefil, mahlep, haşhaş |
![]() |
![]() |
|