![]() |
**Yanıç** |
![]() |
![]() |
#1 |
su perisi
|
![]() **Yanıç**![]() MALZEMELER: 1 Kg un Yarım Kg ıspanak Yarım kg kıyma 3 Adet orta boy kuru soğan Tereyağı Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI: İç malzemesi: ![]() Ispanaklar yıkanıp doğranır, Kıyma bir tavada kavrulur ![]() Yemeklik doğranmış soğanlar içine konur tuz ve karabiber ilave edilir ![]() ![]() ![]() Hamurun yapılışı: ![]() Yarım ilodan az fazla kadar un, su ve az tuz ilavesi ile kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur ![]() ![]() ![]() küçük küçük bezeler halinde ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağını diğer ocakta Hafif eritin ![]() ![]() ![]() Bu arada teflon tavayı ocağa koyup ısıtalım ![]() ![]() ![]() Bu işlemden sonra isteğe göre tuz serpiştirebilirsiniz ![]() Bu arada hamurlar pişerken diğer taraftan yanıçlarımızı hazırlamya devam edelim ![]() ![]() Yanıç malzemesinin içi olarak ben otlu peynir de kullandım ![]() ![]() Afiyet olsun! |
![]() |
![]() |
|